MESLEKİ EĞİTİMDE BİR İLK DAHA: "DİJİTAL GÖRSEL İÇERİK GELİŞTİRME AR-GE MERKEZİ"  
MESLEKİ EĞİTİMDE BİR İLK DAHA:

MESLEKİ EĞİTİMDE BİR İLK DAHA: "DİJİTAL GÖRSEL İÇERİK GELİŞTİRME AR-GE MERKEZİ"

Millî Eğitim Bakanlığı tarafından Ankara Kalaba Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde, animasyon ve çizgi film sektörünün önde gelen temsilcileri ile tasarlanan "Dijital Görsel İçerik Geliştirme Ar-Ge Merkezi" kuruldu. Millî Eğitim Bakanlığı ile animasyon ve çizgi film sektörünün önde gelen temsilcilerinin iş birliğinde Ankara Kalaba Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde kurulan merkezde, önümüzdeki yıl eğitim verilmeye başlanacak. Merkez, "animasyon, çizgi film, sanal gerçeklik, artırılmış sanal gerçeklik" gibi dijital görsel içerik hazırlama konularında Türkiye'de bir ilk olacak.

Ankara Kalaba Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde düzenlenen açılışa, Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Mahmut Özer, MEB Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Kemal Varın Numanoğlu, daire başkanları, Kültür ve Turizm Bakanlığı yetkilileri, Ankara İl Millî Eğitim Müdürü Turan Akpınar ve beraberlerindeki heyetler ile Animasyon ve Film Yapımcıları Derneği Başkanı İsa Doğmuş ve üyeleri ile ISF Studios temsilcileri de katıldı.
 
 Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Mahmut Özer, açılışta yaptığı konuşmada program müfredatının Kültür ve Turizm Bakanlığı ve sektör temsilcileriyle Mart'ın sonuna kadar tamamlanacağını belirtti. Bakan Yardımcısı Özer, "Aynı alanda İstanbul'da da bir okulumuzu belirleyip gerekli altyapı desteği sağlamayı hedefliyoruz. Böylece 2021-2022 eğitim öğretim yılı itibarıyla Ankara ve İstanbul'da iki ayrı okulda bu alanda eğitim vermeye başlayacağız" diye konuştu.
 
Özer, Türkiye için katma değeri çok yüksek olan animasyon, sanal gerçeklik ve çizgi film gibi alanlarda dijital görsel içerik hazırlanması konularında, iş gücü piyasasının ihtiyaç duyduğu insan kaynağının yetiştirilmesi için önemli bir adım atıldığını da sözlerine ekledi.
 
Lisede, dijital görsel içerik geliştirme alanında açılacak program kapsamında, gelecek dönem eğitim verilmeye başlanılacağını bildiren Özer, "Programın müfredatı Kültür ve Turizm Bakanlığımız ve sektör temsilcileriyle martın sonuna kadar tamamlanacak. Okulumuz, bu alanda Türkiye'de ilk Ar-Ge merkezi olacak. Bugün okulumuzda, alan öğretmenlerine yönelik ilk formatör eğitimleri verilmeye başlandı. İlk eğitimlere destek veren Dr. Ertuğrul Çıplak'a teşekkür ediyorum. Bu eğitimler sektör temsilcilerinin desteğiyle 3 ay devam edecek." şeklinde konuştu.
 
Formatörlerin daha sonra diğer öğretmenlere eğitim vereceğini aktaran Özer, "Aynı alanda önümüzdeki ay İstanbul'da da bir okulumuzu belirleyip altyapı desteği sağlamayı hedefliyoruz. Böylece 2021-2022 eğitim öğretim yılı itibarıyla Ankara ve İstanbul'da iki ayrı okulda bu alanda eğitim vermeye başlayacağız." dedi.
 
Sınavla öğrenci alarak "animasyon, çizgi film, sanal gerçeklik, artırılmış sanal gerçeklik" gibi dijital görsel içerik hazırlama alanlarında Türkiye'de bir ilk olacak olan okul, dijital içerik geliştirme Ar-Ge merkezi olarak da faaliyet gösterecek.
 
Proje kapsamında sektörle iş birliği yapacak okulun, radyo televizyon, grafik ve fotoğraf alanlarına sınavla öğrenci alınacak.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.